Celozrnná mouka pšeničná je bohatší na živiny a lépe stravitelná než klasická bílá mouka. Lze ji použít všude tam, kde bychom sáhli po mouce bílé. Pokud s celozrnnou moukou začínáte, doporučujeme do receptů, přidat 1/3 až 1/2 mouky celozrnné. Postupně poměr celozrnné mouky navyšujte. Pečivo bude stejně chutné, ale tmavší a výživnější.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
Pšenice.
Specifikace výrobku:
Mlýnský výrobek.
Alergeny:
Lepek.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 336 kJ / 319 kcal
Tuky:
9,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:
0,2 g
Sacharidy:
71,3 g
z toho cukry:
0,94 g
Bílkoviny:
11,5 g
Sůl:
0,01 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.