MUSO Hojicha sypaný čaj BIO 100g
Kód: COUNTRY-510243Související produkty
Detailní popis produktu
Hojicha (čti hódžiča) je zelený pražený čaj s větším podílem větviček. Chutí i vůní připomíná kávu či tmavé oolongy. Díky pražení mají lístečky a větvičky čaje hnědou barvu. Nálev je načervenalý až světle hnědý.
Kdy pít čaj hojicha?
Hojicha obsahuje oproti jiným zeleným čajům méně kofeinu, je proto vhodný k popíjení celý den, i navečer. Kofeinu je zbavován právě během pražení. Japonci ho tradičně servírují k jídlu nebo po jídle. Výborně se hodí k orientální kuchyni, ale i k těžkým českým jídlům.
Protože obsahuje málo kofeinu mohou ho pít i děti.
Jak vzniká hojicha?
Hojicha se jako ostatní zelené čaje zpracovává horkou párou. Následně je ale pražena nad dřevěným uhlím, dokud nejsou lístky hnědé.
Běžně se hojicha vyrábí z čaje Bancha, občas i netradičně ze Senchy či Kukichy.
Příprava
Na 0,5 litru vody použijte jednu polévkovou lžíci. Hojichu nikdy nepřelévejte vroucí vodou, optimální je 70° - 80°C. Louhovat nechte krátce, cca 2 minuty.
Čajové lístky můžete takto použít až na 3 nálevy.
Složení:
Čajové lístky*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Doplňkové parametry
Kategorie: | Zelené čaje |
---|---|
Specifikace produktu: | Pražený zelený čaj |
? BIO: | Ano |
Výživové údaje na 100 g: | 1 031 kJ / 250 kcal |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0 g |
Bílkoviny: | 16 g |
Sacharidy: | 13 g |
z toho cukry: | 0 g |
Vláknina: | 64 g |
Sůl: | 0 g |
Vyrobeno: | Japonsko |
Obal: | papírový sáček |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.