Mursalský čaj

27.06.2016Všechny novinky
Mursalský čaj je z celých stébel rostliny, která se vyskytuje v pohoří Rhodopy v Bulharsku 1300 m. n.m. Český název je Hojník horní (Sideritis Scardica). Rostlina je přísně chráněná. Náš čaj je pěstován v jeho přirozené lokalitě v souladu se současnými environmentálními zásadami.                                                         


Neobsahuje tein, je možné ho tedy pít jako běžný nápoj. Zároveň se v lidovém léčitelství užívá při zvýšeném krevním tlaku, onemocnění průdušek, při onemocněních močových cest, prostaty, při chudokrevnosti, využívá se i účinku antibakteriálního. Čaj je antioxidantem a pomáhá při očistě organismu.


Kvalita Mursalského čaje je zřejmá na první pohled, jednotlivá stébla jsou ručně vybírána a balena do průhledné fólie. Kvalita byla kromě jiných, oceněna The Green Organisation, která oceňuje environmentálně šetrné projekty, nyní v Anglii získal certifikát "ORGANIC".



V jednom balení je 25 stébel rostliny, jedno stéblo slouží k přípravě 0.25 l čaje. Vloží se do 250 ml vody a povaří se 5 minut, nebo se zaleje vroucí vodou a nechá se 5 minut stát v zakryté nádobě. Případně celé balení Mursalského čaje zvolna vaříme asi 5 minut v 7 litrech vody. Po vychladnutí uchováváme v chladničce a toto množství vypijeme v průběhu 3-4 dnů. Čaj má typickou příjemnou nasládlou chuť a zlatou barvu. Můžeme ho dosladit medem.

Přejeme vám dobrou chuť :-) opravdu stojí za to.... 

Pokud chce koupit Mursalský čaj můžete ZDE...




 

Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím