Minipizzy jako předkrm

Malinkaté pizzy skvěle se hodící jako předkrm nebo na zobání u večerního posezení. 

Připravíme si:

Postup:

Do větší misky prosejeme přes sítko všechnu mouku. Droždí rozmícháme ve vlažné vodě, čímž se vytvoří kvásekk, jež následně přidáme k mouce. Přidáme sůl, olivový olej a sušené mléko. Vypracujeme hladké těsto. Bude-li příliš řídké, přidáme ještě žitnou mouku. Vypracované těsto přikryjeme utěrkou a necháme cca 3 - 4 hodiny odpočívat. 

Až je těsto uleželé, vyválíme z něj placku a vykrajujeme kolečka o průměru 5 - 10 cm, která se snažíme vytáhnout, aby bylo těsto co nejnižší. Placičky potřeme olivovým olejem, rajčatovým protlakem. Omyjeme cherry rajčátka, oloupeme žampiony a obojí nakrájíme na tenké plátky. Ozdobíme jimi pizzová kolečka a navrch dáme sýr, bazalku a oregano. Dáme péct do trouby na cca 180°C po dobu asi 15 minut (dokud okraje nezezlátnou a sýr se nerozpeče.)

Hotové minipizzy můžeme ještě ozdobit čerstvými lístky oregana či bazalky. 

Tip: Do minipizzy můžeme zapéct cokoli - listový špenát, olivy, ananas, ...

Mini pizza

Obrázek
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím