Mandlovo-švestkové nepečené kuličky

Připravíme si: 

Postup:

Loupané mandle nasekáme nahrubo, též si pokrájíme na menší kousky sušené švestky. Mandličky 5 - 10 minut necháme opražit v troubě na 130°C nebo na pánvi na opravdu malém množství másla. Musí zezlátnout. 
Následně si v hrnci rozehřejeme smetanu. V hrnečku v trošce vody rozmícháme pudink, aby nám nevznikly hrudky. Za stálého míchání vmícháme do vroucí smetany.
Nakrájíme či nalámeme sušenky na menší kousky, ale nesmí být úplně na "prášek". Do chladnoucíhho pudinku přimícháme máslo či rostlinný tuk a agávový sirup. Poté přidáme ještě pokrájené švestky, opražené mandličky a důkladně promícháme. Pokud je výsledná směs málo sladká, můžeme ještě přidat lžici agávovéo sirupu. 
Nakonec do směsi zapracujeme sušenky, dáváme pozor aby se nerozdrtily. Nyní máme hotovo a směs necháme minimálně 3 hodiny uležet v lednici. 
Po uležení tvarujeme kuličky libovolné velikosti, které následně obalujeme v mandlových lupíncích. Hotové kuličky můžeme nechat přes noc odpočinout v lednici, ještě lépe se nám spojí a budou dobře držet tvar.

Tip: Nepečené kuličky můžeme namočit z půlky nebo celé do rozpuštěné čokolády a následně posypat mandlovými plátky. K tomu bude však lepší nechat hotové kuličky přes noc v lednici a až poté namočit v čokoládě a obalit mandlemi.

 Mandlovo-švestkové nepečené kuličky
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím