Mandlové mléko

Připravíme si:

  • 1 šálek loupaných či neloupaných mandlí (můžeme nahradit dvěma lžícemi mandlového másla.)
  • 2-3 šálky vody

Postup:

Pokud jsou mandle neloupané, přes noc je namočíme, ráno vodu slijeme a mandličky propláchneme. Množství vody do mléka volíme podle toho, jak husté chceme mít mléko. Následně mléko přecedíme přes sítko, abychom v něm neměli kousky mandlí. Pokud chceme mléko sladší, můžeme si ho přisladit třeba javorovým nebo agávovým sirupem.
Uchováváme v ledničce.
Mléko je RAW (v případě, že jsme použili mandle či RAW mandlové máslo) tedy vhodné pro všechny příznivce syrové stravy :-)
 

Obrázek
Vytvořeno01.03.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím