Lahůdkové droždí - co s ním ???

30.06.2016Všechny novinky
Jak se droždí vyrábí?? Na subrsátu bohatém na cukry - může to být třeba melasa - se kvasinky nechají několik dnů pomnožit. v případě lahůdkového droždí se pak směs suší do podoby jemných vloček a při sušení ohřívá na teplotu lehce přes 40 ºC aby se droždí deaktivovalo. Toto droždí se tedy již nedá použít na kynutí nebo kvašení.

Lahůdkové droždí (tebi) obsahuje hodně bílkoviny a vitamínů B - doporučuje se tedy při únavě, růstu a rekonvalescenci.

Dávkování: 1-2 lžíce na 4 porce jídla.

Používá se do pomazánek, polévek, omáček, dušené zeleniny, na rizota, zeleninové karbanátky nebo jen tak do salátu či na chleba namazaný máslem nebo tvarohem.

Droždí se nemusí používat jenom jako doplněk jídla, ale může být i v hlavní roli. Zkuste třeba drožďovou pomazánku.

 

Drožďová pomazánka: Smícháme droždí s umixovaným uzeným tofu a trochou olivového oleje. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a sušené či čerstvé bylinky. Dobrou chuť :-)

 

Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím