Koření
Koření se používá k vylepšení chutě a vůně pokrmů, řadí se mezi pochutiny. Vyrábí se ze sušených nebo čerstvých částí rostlin. Koření se vyznačuje se výraznou a příjemnou (někdy i nepříjemnou) chutí a vůní. Často má zdraví prospěšné účinky. Některé druhy koření zlepšují trávení (např. pepř, paprika, hořčice, zázvor). Některé koření umí pomoci organismu v posílení obranyschopnosti.
Proč používat koření?
#ShowMore#
- K dodání specifické vůně, chuti, ale i barvy.
- Ke zvýšení chuti k jídlu i stravitelnosti jídla.
- Ke zvýšení uchovatelnosti jídla.
Skladování koření - suché koření skladujte na suchém, chladném a dobře větraném místě. Skladujte je buď v originálním balení, nebo uzavíratelné, ideálně ve skleněné nádobě.
Na našem e-shopu naleznete koření pro přípravu české i zahraniční kuchyně. Jednodruhové i ve směsi. Vybrané kvality, ideálně v bio kvalitě, bez glutamátu, chemických konzervantů, atd. Vyberte si koření na zeleninu, steakové, na ryby, klasické na guláš, provensálské, na špagety, bylinkové směsi, ale i méně tradičně směsi koření pro sladké pečení a k dochucení dezertů. Z jednodruhových patří ke stálicím pepř, skořice, kmín, paprika, zázvor, sušené bylinky a další.