Toto kakao vzniká šetrným zpracováním kakaových bobů při nízkých teplotách (bez pražení). Díky tomu jsou v něm zachovány všechny bohaté nutriční látky.
Kakao je nejbohatší plodinou na antioxidanty, které nás chrání před působením volných radikálů (vznikajících ve znečištěném prostředí, nekvalitní stravě, přirozenou radioaktivitou, apod.). Kakao obsahuje nenasycené mastné kyseliny omega 6, které jsou však v čokoládách pražením znehodnoceny. Kakao rovněž obsahuje řadu minerálů a vitamínů. Je zdrojem hořčíku, železa, síry, chromu, manganu, zinku a mědi.
Použití
Kakaový prášek můžete přidat do müsli, dezertů, jogurtů, cereálií apod.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
Kakaový prášek* (kakaové máslo min. 20 %). *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Specifikace výrobku:
Kakaový prášek.
Alergeny:
Může obsahovat stopy sezamu, ořechů a arašídů.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 692 kJ / 409 kcal
Tuky:
21g
z toho nasycené mastné kyseliny:
13g
Sacharidy:
13g
z toho cukry:
0g
Bílkoviny:
22g
Sůl:
0,3g
Vláknina:
40g
Minerály:
hořčík 623,0; železo 13,0; draslík 1781,0
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.