"Hamburger" z černých fazolí

"Hamburger" z černých fazolí

Maso v hamburgeru se dá nahradit spoustou rostlinných variant ... Přinášíme recept z černých fazolí, dýňových semínek a ovesných vloček ... :-)

Budeme potřebovat:

  • 2 plechovky černých fazolí 
  • 2 nastrouhané mrkve
  • 1/2 šálku ovesných vloček
  • 1/4 šálku dýňových semínek
  • 1 lžíci olivového oleje
  • Půl lžičky kmínu
  • Půl lžičky mletého koriandru
  • Půl lžičky mletého chilli
  • Půl lžičky sušené cibule
  • Čtvrt lžičky kayenského pepře
  • 1 lžičku soli
  • 1/4 lžičky černého pepře

Postup:

Do mixéru nasypeme ovesné vločky a dýňová semínka. Namixujeme nahrubo. Následně přidáme nastrouhanou mrkev, tři čtrvtiny fazolí, koření, olivový olej a důkladně mixujeme. 

Směs dáme do misky a nasypeme do ní zbytek fazolí, které můžeme a nemusíme předem pokrájet. Vytvoříme placičky libovolné velikosti a peřeme v troubě 40 - 45 minut na 150°C. 
Pokud budeme chtít placky grilovat, musíme je předpéct v troubě též na 150°C po dobu 30 minut a poté umístit na gril. 

Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím