Gratinovaný špenát s parmezánem

Gratinovaný špenát s parmezánem

Lehký zapečený špenát, který se hodí jako lehké jídlo, například i pro sportovce.

Budeme potřebovat:

  • 1 kg čerstvého či mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • 1/4 hrnku hladké rýžové mouky
  • 3 hrnky rýžového mléka (příp. nízkotučného kravského)
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • Mořská sůl
  • Černý pepř
  • 1 hrnek nastrouhaného parmezánu

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm cibulku pokrájenou na jemno. Až cibulka zesklovatí, přidáme rýžovou mouku, muškátový oříšek a restujeme ještě asi 2 minuty. Poté přidáme mléko a vaříme asi 5 - 8 minut, dokud směs nezhoustne. Následně přidáme špenát. Ochutíme solí a pepřem, přidáme půl hrnku parmezánu.

Špenátovou směs dáme do zapékací misky a posypeme zbytkem parmezánu. Pečeme 20 minut, dokud se sýr na směsi nerozpustí.

 Gratinovaný špenát s parmezánem
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím