Ghí (ghee) - přepuštěné máslo

Nejprodávanější

4 položek celkem
Přepuštěné máslo Ghí
136 Kč

Ghí nebo také Ghee či ghíčko je bezvodý máselný tuk, který vzniká přepuštěním másla.

NATURAL-09262
Dobré ghí 450nl
212 Kč

Díky svým vlastnostem a složení je velmi dobře stravitelný, podporuje vstřebávání veškerých živin.

DAMOD-013
Dobré ghí 720ml
311 Kč

Podle Áyurvédy je ghí elixír života, velké rodinné balení.

DAMOD-015
Ghí - přepuštěné máslo
BIO
186 Kč

Máslo, které se nepřepaluje.

VICOUNTRY-430070

Ghí, ghee neboli přepuštěné máslo není u nás žádnou novinkou. Naše babičky jej běžně připravovaly. Ghí má totiž výrazně delší trvanlivost než klasické máslo. V uzavřené sklenici v chladu vám vydrží klidně i několik měsíců.

Velkou předností ghí je jeho tepelná úprava, můžete jej použít i na smažení.
Obsahuje vitamíny, minerály, je dobré na trávení a má velmi příjemnou chuť.

#ShowMore#

Ajurvéda věří, že ghí posiluje zdroj životní energie.

Ještě jednou stručně…

Proč používat Ghí?

  • Ghí má dlouho dobu trvanlivosti.
  • Ghí má vyšší bod zakouření, může se použít i na smažení.
  • Ghí je vhodné i pro osoby s intolerancí na laktózu.
  • Ghí používejte jako náhradu jakéhokoliv tuku, nepřepaluje se, tedy je vhodné i k pečení a smažení.

Jak používat ghí?

Používejte všude, kde byste jinak použili klasické máslo.

Lžičku do sladké obilné kaše, do pomazánek, sladkého pečení, k teplé zelenině, ale i na pečení a smažení.