Ghí (ghee) - přepuštěné máslo
Ghí, ghee neboli přepuštěné máslo není u nás žádnou novinkou. Naše babičky jej běžně připravovaly. Ghí má totiž výrazně delší trvanlivost než klasické máslo. V uzavřené sklenici v chladu vám vydrží klidně i několik měsíců.
Velkou předností ghí je jeho tepelná úprava, můžete jej použít i na smažení.
Obsahuje vitamíny, minerály, je dobré na trávení a má velmi příjemnou chuť.
#ShowMore#
Ajurvéda věří, že ghí posiluje zdroj životní energie.
Ještě jednou stručně…
Proč používat Ghí?
- Ghí má dlouho dobu trvanlivosti.
- Ghí má vyšší bod zakouření, může se použít i na smažení.
- Ghí je vhodné i pro osoby s intolerancí na laktózu.
- Ghí používejte jako náhradu jakéhokoliv tuku, nepřepaluje se, tedy je vhodné i k pečení a smažení.
Jak používat ghí?
Používejte všude, kde byste jinak použili klasické máslo.
Lžičku do sladké obilné kaše, do pomazánek, sladkého pečení, k teplé zelenině, ale i na pečení a smažení.