Příprava
Doporučená denní dávka: 2-3 šálky.
Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení. Jednotlivé části bylin (květy, plody, semena, stonky, listy, kůra, oddenky a kořeny) jsou cíleně rozemlety na jemné části, aby mohlo dojít k jejich homogennímu promísení, které zaručuje nejkvalitnější účinnost ájurvédských směsí.
Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje ráno teplé nejlépe před snídaní, během dne jednu hodinu před jídlem a večer před spaním po dobu trvání obnovy kýžených funkcí těla. Po spotřebování každého balení nechte alespoň týden pauzu.
Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ayurvédským vlastnostem šesti chutí.
NEdoporučujeme přidávat žádná sladidla.