Everest ayurveda APANA 100g

Kód: V2EVEREST-0005
107 Kč / ks 107 Kč / 100 g
Skladem (4 ks)
Můžeme doručit do:
18.6.2021

Dokonalá znalost a sběr bylin a koření je součástí každodenního života tisíců lidí žijících v horských oblastech. K výrobě himalájských čajů se používá více jak 60 druhů bylinek, které jsou nasbírány na rozlehlém himalájském pohoří. Rostliny se nejprve čistí, poté se zpracovávají různé části, jako květ, kořen, stonek či kůra, list a semena. Dále se drtí a melou na jemné části, aby se dosáhlo kvalitního a účinného výluhu bylinné směsi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Dokonalá čistota ayurvédských bylin

Dokonalá znalost a sběr bylin a koření je součástí každodenního života tisíců lidí žijících v horských oblastech. K výrobě himalájských čajů se používá více jak 60 druhů bylinek, které jsou nasbírány na rozlehlém himalájském pohoří. Rostliny se nejprve čistí, poté se zpracovávají různé části, jako květ, kořen, stonek či kůra, list a semena. Dále se drtí a melou na jemné části, aby se dosáhlo kvalitního a účinného výluhu bylinné směsi.

Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení. Jednotlivé části bylin (květy, plody, semena, stonky, listy, kůra, oddenky a kořeny) jsou cíleně rozemlety na jemné části, aby mohlo dojít k jejich homogennímu promísení, které zaručuje nejkvalitnější účinnost ájurvédských směsí.

Pro optimální působení bylinného odvaru pijeme čaje ráno teplé nejlépe před snídaní, během dne jednu hodinu před jídlem a večer před spaním po dobu trvání obnovy kýžených funkcí těla. Po spotřebování každého balení nechte alespoň týden pauzu.

Specifická chuť každého čaje je součástí terapeutického působení a odpovídá ayurvédským vlastnostem šesti chutí.

NEdoporučujeme přidávat žádná sladidla.

Příprava ayurvédského čaje:

Jednu čajovou lžičku (cca 2 g) 3 – 5 minut povařte nebo zalijte 250 ml vroucí vody. Luhujte 10 minut. Himálajské byliny se tradičně nechávají alespoň 3–5 minut povařit v případě, že je používáme jako prostředek k optimalizaci duševních a tělesných funkcí organismu. Takto připravený odvar má silnější působení, jemnější chuť a příznivě ovlivňuje naše trávení.

Doporučená denní dávka:

2-3 šálky

Mohu himalájské čaje kombinovat?

Ano.Doporučujeme užívat maximálně dva čaje zároveň. Více čajů lze střídat v denním či týdenním režimu pokud je používáme k normalizaci běžných projevů při narušení rovnováhy tělesného nebo duševního zdraví. Čaje pijeme vždy odděleně s odstupem jedné hodiny. Pokud je používáme pouze jako podpůrný či povzbuzující prostředek, můžeme nechat byliny pouze vyluhovat bez omezené doby užívání.

Výhody

  • síla bylin
  • byliny pěstované v čisté přírodě

  • ne zcela chutné
  • hodně jemně namleto

Jednotlivé části bylin (květy, plody, semena, stonky, listy, kůra, oddenky a kořeny) jsou cíleně rozemlety na hodně jemné části, aby mohlo dojít k jejich homogennímu promísení, které zaručuje nejkvalitnější účinnost ájurvédských směsí.

Složení: asparagus racemosus, zingiber officinale, tinospora cordifolia

  • Asparagus racemosus (před a po) menstruační cyklus - komfort
  • Přispívá ke klidnému průběhu menstruace a jejich projevů
  • Pomáhá optimalizovat menstruační cyklus
  • Tinospora cordifolia duševní a adaptogenní účinek
  • Zingiber officinale tonus / vitalita - energie - únava

Asparagus racemosus

Tinospora cordifolia

Zingiber officinale

terminalia arjuna

Více o firmě Everest Ayurveda s.r.o.  

Everest Ayurveda s.r.o. je česko-slovensko-nepálská společnost, která v souladu s indickou tradicí šíří hlubší povědomí o ájurvédském lékařství, zdravém způsobu života, užívání himálajských bylin a vnitřním rozměru člověka. V České republice a na Slovensku byla společnost založena v roce 2004 ve spolupráci s nepálským ájurvédským lékařem Dr. Ka Dev Jha.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: