Dýňové noky

250g nastrouhané dýně, syrové, nejlépe dýně hokkaido
1x domácí vajíčko
rýžová mouka
sůl

Jak připravit dýńové noky

Dýni nastrouhejte na jemném struhadle. Mírně posolte a nechte chvíli odstát. Přebytečnou vodu vymačkejte a slijte.

Přidejte 1x domácí vajíčko a rýžovou mouku. Mouku, celkem asi 7 lžic, přidávejte postupně, nemusíte ji spotřebovat všechnu. Těsto musí být mazlavé, aby se noky nerozvařovaly a po uvaření byly krásně hladké.

Z těsta vytvarujte kuličky, nebo vykrajujte lžící noky a rovnou je vhazujte do vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou, jsou hotové.

Jak připravit domáci noky

Jak připravit domácí dýňové noky

Noky dále upravujte podle chuti, opečte je na pánvi se zeleninou, přihoďte do omáčky nebo do polévky. Noky můžete i zamrazit na později.

Klidně zkuste variantu nasladko se zakysanou smetanou, posypte opraženými ořechy, zakápněte medem.

Chutnají výborně i studené, zkuste je přihodit do krabičky na oběd.

Přejeme dobrou chuť.

 

Obrázek
Vytvořeno07.09.2019
Budete potřebovat

Country Life Sůl mořská jemná Atlantik 1kg

Country Life Sůl mořská jemná Atlantik 1kg
Skladem více jak 5 ks
27,83 Kč bez DPH32,00 Kč

NATURAL Celozrnná mouka pšeničná 1kg

NATURAL Celozrnná mouka pšeničná 1kg
Skladem více jak 5 ks
16,70 Kč bez DPH19,20 Kč
Vložit vybrané produkty do košíku
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím