Dresinky a zálivky

Všechny recepty jsou cca na 4 porce, podle toho kolik dresinku máte na salátu rádi.

 
Miso-tahini dresink s javorových sirupem

  • 1-2 lžíce misa
  • 4 lžíce sezamové pasty tahini
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce rýžového octa

Všechny  suroviny vyšlehejte vidličkou do hladka. Přidejte tolik teplé vody, abyste docílili konzistence kterou si přejete. V lednici nechte uležet.


Tamari zálivka s kešu

  • 2 lžíce tamari
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce balsamikového octa
  • hrstka kešu ořechů

Všechny suroviny vložte do mísy a umixujte, stačí pár vteřin. V dresinku by stále měly být viditelné kousky oříšků kešu.

Ume zálivka s medem

  • 4 lžíce olivového oleje
  • 3 lžíce oleje z praženého sezamu
  • 1 lžíce umeocta
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce čerstvě vymačkané  pomerančové šťávy

Rozmíchejte med s trochou oleje a pak přimíchejte ostatní suroviny.

Miso máslo

  • 4 lžíce změklého biomásla
  • 2 lžíce misa

Jednoduché a chutné. Utřete máslo s misem. Doporučený poměr másla a misa není nutné dodržet. Můžete experimentovat a podle toho si udělat máslo více slané a aromatické. Výborně se hodí na uvaření chřest či fazolky

Dresink miso se zázvorem

  • 1 lžíce hatcha misa
  • 2 lžíce šťávy z limetky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžíce utřeného česneku
  • 1 rajče
  • svazek čerstvého koriandu

Všechny suroviny vložte do mísy a mixérem rozmixujte. Podle potřeby můžete naředit vodou. Miso hatcho  je chuťově příliš intenzivní. Pokud si na něj netroufnete tak můžete klidně nahradit světlejším mugi nebo genmai miso.

Obrázek
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím