Umeocet je červená tekutina, která vlastně není skutečným octem. Namísto kyseliny octové totiž obsahuje kyselinu citronovou. Jeho chuť je slano-kyselá a jeho vůně je lehce ovocná.
Umeocet je čistě přírodní. Vzniká jako vedlejší produkt při nakládání umeboshi švestiček. Obsahuje asi 30 % mořské soli, extrakt z japonských švestiček a listů perilly (shiso).
Použití
Za pomoci umeoctu vykouzlíme chutné zálivky na salát, dochutíme rýži, luštěniny i obiloviny. Hodí se všude tam, kde potřebujete slano-kyselou chuť. Ti otrlý mohou užívat umeocet zamíchaný do vody (1 lžička/cca 0,5 l vody).
Není to skutečný ocet - jde o tekutinu, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě nakládaných japonských švestiček umeboshi. Obsahuje velké množství minerálních látek, enzymů a vitamínů. Pro svou slano-kyselou chuť se dobře uplatní v zálivkách a obecně jako ochucovadlo.
Ume ocet umí u krémových polévek či omáček krásně vytáhnou chuť. POZOR jenom na to, že jeho chuť je opravdu slaná a tak je potřeba dávat pozor na přidání soli.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.