Označení parboiled není druh rýže, ale označení procesu zpracování. Takto označená rýže je vaporizovaná, neboli předpařená. Rýže se namočí, spaří a usuší. Během těchto procesů se pomocí vysokotlaké páry „vtlačí“ dovnitř zrna rozpuštěné vitaminy a minerální látky z povrchových vrstev. Díky této proceduře se parboiled rýže rychleji uvaří, nerozvaří se a nelepí. Její barva je kvůli parní úpravě lehce nažloutlá. Po uvaření se však změní zpátky na bílou. Navíc má až dvojnásobné množství vlákniny. Je skvělou přílohou, hodí se do polévek i do salátů.
Použití rýže?
Příloha - nejběžnější způsob použití rýže. Hodí se k masu, zelenině i omáčkám.
Nasladko, jako rýžová kaše
Do salátů - téměř se nerozváří a drží tvar, do salátů je vynikající, zkuste zakápnout trochou citrónu.
Chutná i samotná, dokonce i studená, jako náplň do tortil, do všech směsí z jedné pánve.
Jak připravit rýži?
Jaký je rozdíl mezi vařením a dušením rýže, to si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit rýži?" V dalším článku se dozvíte jaké jsou jednotlivé druhy rýže, jak dlouho se která rýže vaří a k čemu je nejvhodnější?
Proč kupovat rýži v biokvalitě?
Biopotraviny jsou produkovány za přísného dodržování nastavených pravidel a prochází systémem průběžných kontrol. Následná certifikace zaručuje kvalitu původu produktu, ale i produkci v souladu s přírodou, šetrným způsobem a mnoho dalšího. V neposlední řadě kvalitu produktu zaručují i obchody se zdravou výživou, které prochází pravidelnou kontrolou a certifikací, co se týče uskladnění a zacházení s potravinami.
Firma Country Life je na trhu více jak 20 let. Jejím zakladatelem a majitelem je Otakar Jiránek, jeden z průkopníků biopotravin u nás. Country Life je velkoobchod, síť prodejen, pekárna i jídelny. Jejich sortiment je opravdu široký a jsme moc rádi, že s nimi můžeme spolupracovat. Výrobky Country Life jsou líbivé na pohled a hlavně se můžete spolehnout, že v obalu najdete prvotřídní kvalitu.