Lněný semínko má typicky oříškovou chuť, ale naše tělo jej neumí strávit celé, proto je potřeba ho před každou konzumací řádně namlít. Jakmile se semínko namele, ztrácí svou trvanlivost, a proto je potřeba jej rychle spotřebovat aby nežluklo. Rozemleté nám poslouží jako náhrada vajec nebo z něho připravíme lněný olej. Vynikající je do domácího chleba. Gel namletého a namočeného lněného semínka má blahodárné účinky na zažívací trakt, obsahuje vlákninu a také má skvělé sytící účinky.
Celá lněná semínka mají velice dlouhou trvanlivost, v pokojové teplotě vydrží až jeden rok.
Použití: Můžeme jej použít do polévky, do pečení domácího chleba, do kaše nebo jako náhradu vajec.
Složení: Len hnědý semena.
Výživové údaje na 100g: Energetická hodnota: 2 234 Kj / 534 Kcal Tuky: 42,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 3,7 g Sacharidy: 28,8 g z toho cukry: 1,6 g Bílkoviny: 18,3 g Sůl: 0,03 g Vláknina: 0 g
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.