Country Life Jáhly BIO 500g

Kód: COUNTRY-111014
42,60 Kč / ks 85,20 Kč / 1 kg
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
11.3.2021
Jáhly jsou univerzální surovina jako příloha, na kaše, slané i sladké pečení. Jsou velmi dobře stravitelné, přirozeně bezlepkové, vhodné i pro celiaky.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Jáhly neboli loupané proso, patřily k těm nejběžnějším potravinám, které se u nás po celá staletí jedly. Především ve formě kaší, ale také se z nich dělaly placky. Jahly jsou přirozeně bezlepkové, mohou je i celiaci a díky jejich dobré stravitelnosti je mohou i lidé s citlivějším zažíváním. Jáhly jsou nejméně alergizující obilovinou, mohou je už malé děti v rámci prvních příkrmů. Jáhly jsou také zásadotvorné, obsahují vitamíny skupiny B a mnoho minerálů.

Jáhly snadno žluknou, proto jáhly nikdy nekupujte do zásoby, ale raději jen takové množství, které stihnete hned zpracovat. Pozor si také dejte už při výběru. Jáhly jsou drobná jasně žlutá zrníčka, pokud mají zašedlou nejasnou barvu, nekupujte je. Při výběru je určitě dobré zvolit biokvalitu, kde máte zaručený nejen původ, ale i šetrné pěstování, bez zbytečné chemie, zpracování i uskladnění za dodržování přísných pravidel.

Jak použít jahly?

  • Jako samostatnou přílohu, do rizota místo rýže, jako zavářku do polévky, do salátů.
  • jáhlová snídaňová kaše – jáhly uvařte v jakémkoliv rostlinném mléce a ochuťte, jak jste zvyklí.
  • Jahly jsou velmi vhodné pro zapečení a pečení – do nákypů, nebo slaných zapečených jídel
  • Nádivky a náplně, slané koláče
  • Jahelné placky – smíchejte uvařené jáhly s česnekem, bylinkami, křídejte trochu krupice a usnažte na pánvi
  • Knedlíky nebo noky

Jak připravit jáhly?

Běžně se doporučuje jáhly před vařením spařit horkou vodou, abyste je zbavili hořkosti. Teprve potom je dejte v čisté vodě vařit. Návod „Jak uvařit jáhly“ vás provede přípravou pěkně krok po kroku, včetně fotopostupu. Inspiraci na vaření načerpejte v našich zdravých receptech.

POZOR! Jáhly skladujte v chladu, pokud jsou v letních měsících příliš vysoké teploty, uschovejte jáhly v lednici.

 

Proč kupovat jáhly v biokvalitě?

Biopotraviny jsou produkovány za přísného dodržování nastavených pravidel a prochází systémem průběžných kontrol. Následná certifikace zaručuje kvalitu původu produktu, ale i produkci v souladu s přírodou, šetrným způsobem a mnoho dalšího. V neposlední řadě kvalitu produktu zaručují i obchody se zdravou výživou, které prochází pravidelnou konktrolou a certifikací, co se týče uskladnění a zacházení s potravinami.

Složení:

Jáhly*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.


Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 493kJ/357kcal, Tuky 3,9g, z toho nasycené mastné kyseliny 0,09g, Sacharidy 69,0g, z toho cukry 1,6g, Vláknina 3,9g Bílkoviny 11,0g, Sůl 0,01g

Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota: 1 493kJ/357kcal

Tuky 3,9g
z toho nasycené mastné kyseliny0,09g
Sacharidy69,0g
z toho cukry1,6g
Vláknina 3,9g
Bílkoviny11,0g
Sůl0,01g

Doplňkové parametry

Kategorie: Bulgur, quinoa, jáhly
Hmotnost: 0.55 kg
Specifikace produktu: jáhly
Příprava: 15 - 20 minut
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku
Bio certifikace: ano
Přirozeně bezlepku: Ano
Bez éček: Ano
Bez laktózy: Ano
Bez palmového olej: Ano
Bez přidaného cukru: Ano
vegan: ano
Obal: Recyklovatelný

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.