Country Life Jáhly BIO 1kg
Kód: COUNTRY-111076Související produkty
Detailní popis produktu
Jáhly neboli loupané proso, patřily k těm nejběžnějším potravinám, které se u nás po celá staletí jedly. Především ve formě kaší, ale také se z nich dělaly placky. Jahly jsou přirozeně bezlepkové, mohou je i celiaci a díky jejich dobré stravitelnosti je mohou i lidé s citlivějším zažíváním. Jáhly jsou nejméně alergizující obilovinou, mohou je už malé děti v rámci prvních příkrmů. Jáhly jsou také zásadotvorné, obsahují vitamíny skupiny B a mnoho minerálů.
Pozor si dejte už při výběru. Jáhly jsou drobná jasně žlutá zrníčka, pokud mají zašedlou nejasnou barvu, nekupujte je. Při výběru je určitě dobré zvolit biokvalitu, kde máte zaručený nejen původ, ale i šetrné pěstování, bez zbytečné chemie, zpracování i uskladnění za dodržování přísných pravidel.
Jáhly není dobré skladovat do zásoby, raději si uvařte větší množství, uchovejte v lednici a rychle spotřebujte. Pokud jsou v letních měsících příliš vysoké teploty, uschovejte jáhly v lednici i ještě neuvařené.
Jak použít jahly?
- Jako samostatnou přílohu, do rizota místo rýže, jako zavářku do polévky, do salátů.
- jáhlová snídaňová kaše – jáhly uvařte v jakémkoliv rostlinném mléce a ochuťte, jak jste zvyklí.
- Jahly jsou velmi vhodné pro zapečení a pečení – do nákypů, nebo slaných zapečených jídel
- Nádivky a náplně, slané koláče
- Jahelné placky – smíchejte uvařené jáhly s česnekem, bylinkami, křídejte trochu krupice a usnažte na pánvi
- Knedlíky nebo noky
Jak připravit jáhly?
Běžně se doporučuje jáhly před vařením spařit horkou vodou, abyste je zbavili hořkosti. Teprve potom je dejte v čisté vodě vařit. Návod „Jak uvařit jáhly“ vás provede přípravou pěkně krok po kroku, včetně fotopostupu. Inspiraci na vaření načerpejte v našich zdravých receptech.
Proč kupovat jáhly v biokvalitě?
Biopotraviny jsou produkovány za přísného dodržování nastavených pravidel a prochází systémem průběžných kontrol. Následná certifikace zaručuje kvalitu původu produktu, ale i produkci v souladu s přírodou, šetrným způsobem a mnoho dalšího. V neposlední řadě kvalitu produktu zaručují i obchody se zdravou výživou, které prochází pravidelnou konktrolou a certifikací, co se týče uskladnění a zacházení s potravinami.
TIP pro sladké pečení - Jáhly použijte na zahuštění krémů do dezertů
Jáhly uvařte a rozmixujte s jakoukoliv rostlinnou smetanou, nebo tvarohem, oslaďte sirupem.
Složení:
Jáhly*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Může obsahovat stopy lepku.
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota: 1 493kJ/357kcal
Tuky | 3,9g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,09g |
Sacharidy | 69,0g |
z toho cukry | 1,6g |
Vláknina | 3,9g |
Bílkoviny | 11,0g |
Sůl | 0,01g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur, quinoa, jáhly |
---|---|
Hmotnost: | 1.05 kg |
Specifikace produktu: | jáhly |
Příprava: | 15 - 20 minut |
Alergeny: | Může obsahovat stopy lepku |
Bio certifikace: | ano |
Přirozeně bezlepku: | Ano |
Obal: | průhledný obal |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.