Country Life Jáhly 500g
Kód: COUNTRY-113001Související produkty
Detailní popis produktu
Jáhly jsou univerzální surovina s relativně nevýraznou chutí. Při správné přípravě z nich připravíte desítky výborných pokrmů. Jáhly jsou přirozeně bezlepkové, mohou je i celiaci a díky jejich dobré stravitelnosti je mohou i lidé s citlivějším zažíváním a malé děti od prvních příkrmů.
Jak použít jahly?
- Jako samostatnou přílohu, do rizota místo rýže, jako zavářku do polévky, do salátů.
- jáhlová snídaňová kaše – jáhly uvařte v jakémkoliv rostlinném mléce a ochuťte, jak jste zvyklí.
- Jáhly jsou velmi vhodné pro zapečení a pečení – do nákypů, nebo slaných zapečených jídel
- Nádivky a náplně, slané koláče
- Jahelné placky – smíchejte uvařené jáhly s česnekem, bylinkami, křídejte trochu krupice a usnažte na pánvi
- Knedlíky nebo noky

Jak připravit jáhly?
Běžně se doporučuje jáhly před vařením spařit horkou vodou, abyste je zbavili hořkosti. Teprve potom je dejte v čisté vodě vařit. Návod „Jak uvařit jáhly“ vás provede přípravou pěkně krok po kroku, včetně fotopostupu. Inspiraci na vaření načerpejte v našich zdravých receptech.
POZOR! Jáhly skladujte v chladu, pokud jsou v letních měsících příliš vysoké teploty, uschovejte jáhly v lednici. Jáhly mají vyšší obsah tuku a snadno žluknou. Nekupujte je do zásoby a vždy vybírejte ověřené značky, případně biokvalitu.
Složení:
Jáhly 100%
Skladování
Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 511kJ/361kcal
Tuky: | 4,2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,72 g |
Sacharidy: | 73,1 g |
z toho cukry: | 0,0 g |
Bílkoviny: | 11,02 g |
Sůl: | 0,01 g |
Vláknina: | 3,5 g |
Doplňkové parametry
Kategorie: | Bulgur, quinoa, jáhly |
---|---|
Specifikace produktu: | jáhly |
Příprava: | 15 - 20 minut |
Alergeny: | Může obsahovat stopy lepku |
? BIO: | Ne |
Přirozeně bezlepku: | Ano |
Obal: | průhledný obal |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.