Country Life Fazole mungo BIO 500g
Kód: COUNTRY-120016Související produkty
Detailní popis produktu
Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.
Návod k přípravě:
Fazole mungo se před vařením – stejně jako všechny ostatní luštěniny – namáčí na 4-8 hodin ve vodě. Vařte 45 minut (v tlakovém hrnci 10 minut). Používá se jako příloha k obilninovým jídlům, do nákypů a polévek. Její chuť nejlépe vynikne přidáním kari koření.
Může se jíst i naklíčená.
Návod ke klíčení:
Mungo namočte na 12 hodin do vody ve skleněné nádobě a uschovejte v lednici nejlépe přes noc. Ráno mungo sceďte, vraťte do nádoby a ponechejte v pokojové teplotě nyní již v suché nádobě bez vody. Proplachujte 2x denně pro zachování vláhy a čerstvosti. Dále zůstává mungo v suché nádobě, ale stále 3x denně proplachujte. Mungo by mělo začít klíčit do tří dnů, nejpozději však do pěti. Ideální klíčky dosahují délky maximálně 2 cm.
Složení:
Fazole mungo*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 452 kJ / 347 kcal
Tuky: 1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 348,0 g
Sacharidy: 62,6 g
z toho cukry: 6,6 g
Bílkoviny: 23,9 g
Sůl: 0,01 g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Fazole |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.