Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější. Ten, kdo někdy jedl pokrm z fazolí, nemůže říct, že by od stolu odešel hladový. Fazole jsou syté a výživné; možná i proto se jim přezdívá „maso chudých“.
Příprava:
Pro urychlení vaření se „červenou ledvinu“ doporučuje namočit na 8-12 hodin, poté se vaří 1 1/2 hodiny, z toho prvních patnáct minut na prudkém plameni (anebo 20 minut v tlakovém hrnci). Fazole jsou poměrně velké a po uvaření do měkka získávají jemně nasládlou chuť. Výborně se hodí jako příloha k rýžovým a kukuřičným jídlům. Kdo má rád pikantnější jídla, může fazole ochutit kayenským pepřem anebo pálivou paprikou.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
Fazole červená ledvina* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Specifikace výrobku:
Luštěniny - barvená fazole
Alergeny:
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.