Vážení zákazníci, z důvodu přechodu na nový ekonomický systém je momentálně náš e-shop pozastaven. Děkujeme za pochopení.

Country Life Čočka červená loupaná půlená BIO 1kg

Kód: COUNTRY-120062
BIO Nejprodávanější Příprava do 15 min
141 Kč / ks 141 Kč / 1 kg
Momentálně nedostupné (1 ks)
Možnosti doručení
Červená čočka nemá slupku jako jiné luštěniny, nemusí se namáčet a je rychle uvařená. Biokvalita. Velké balení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Jmenuje se červená, nicméně je zbarvená spíše do oranžova, po uvaření je více do žluta.

Použití čočky?

  • Polévka a polévky – z červené čočky uvaříte velmi rychle lahodnou polévku. Ale můžete jí použít i jen na zahuštění do jakékoliv hotové polévky, prostě jen přihoďte hrst čočky a povařte. Stejným způsobem zahustěte i omáčky, například guláš.
  • Připravte si čočkovou kaši - po uvaření vmíchejte opečenou cibulku, osolte, opepřete.
  • Použijte čočku do pomazánek, nebo si připravte přímo čočkovou pomazánku se sušenými rajčaty a bylinkami, recept najdete v našich zdravých receptech.
  • Čočku přidejte do rizota, výborně ladí s rýží i bulgurem.

Pozor! Čočka by nikdy neměla být úplně suchá, vařte ji podle návoduJak uvařit čočku“ kdy se voda vstřebá, ale čočka zůstane jemně mokrá. Pokud jste zvyklí vařit ve větším množství vody a vodu následně slévat, nikdy neslévejte všechnu vodu.

Protože nemá slupku špatně drží tvar, po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá, hodí se tak především k přípravě kaše nebo polévky. Pokud chcete čočku například na salát, aby držela tvar a krásně vypadala, vyberte si například čočku Belluga.

Luštěniny jsou bohatým zdrojem bílkovin, proto je příliš nekombinujte s masem, použijte je naopak místo masa. Čočka červená obsahuje, mimo jiné i železo. Pokud zkombinujete čočku a vitamín C dosáhneme snadnějí vstřebávání železa do organismu. Zkuste prostě pokrmy z čočky jemně zakápnout citrónem.

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. Mezi oblíbené pokrmy s červenou čočkou patří indický dhál.

Proč kupovat čočku v biokvalitě?

Biopotraviny jsou produkovány za přísného dodržování nastavených pravidel a prochází systémem průběžných kontrol. Následná certifikace zaručuje kvalitu původu produktu, ale i produkci v souladu s přírodou, šetrným způsobem a mnoho dalšího. V neposlední řadě kvalitu produktu zaručují i obchody se zdravou výživou, které prochází pravidelnou konktrolou a certifikací, co se týče uskladnění a zacházení s potravinami.

Jak je to s nadýmáním? Nejíte luštěniny, protože nadýmají?

U luštěnin je to slupka, která přispívá nadýmání. Čočka červená je bez slupky, nemusí se tedy namáčet, můžete ji hned vařit.
Červená čočka je tak vhodná i pro malé děti, mohou ji i kojící matky.

Recept na rychlou polévku z červené čočky

Ve větším hrnci osmahněte na ghí cibulku, přihoďte na větší kolečka pokrájenou mrkev a chvíli opékejte. Osolte, opepřete a přisypte propláchnutou čočku. Zalijte vývarem, nebo vodou a na mírné teplotě vařte asi 15 minut. Těsně před koncem vaření polévku dosolte, přisypte čerstvé bylinky, majoránku a pokud chcete přidejte prolisovaný česnek. Dvě minutky povařte a podávejte.

Složení:

Čočka červená*
Může obsahovat stopy lepku.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

Pozor - tato čočka červená je loupaná, nikdy vám nevyklíčí. Vyberte si raději semena přímo určená ke klíčení.

Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.


Doplňkové parametry

Kategorie: Čočka
Specifikace produktu: luštěniny - čočka drobnozrnná
Příprava: do 10 minut
Alergeny: Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.
? BIO: Ano
Přirozeně bezlepku: Ano
Výživové údaje na 100 g: 1 470 kJ / 348 kcal
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Bílkoviny: 26 g
Sacharidy: 52 g
z toho cukry: 2 g
Sůl: 0,03 g
Obal: průhledný obal

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: