Country Life Cizrna 500g
Kód: COUNTRY-122029Související produkty
Detailní popis produktu
Cizrna neboli římský hrách patří k nejchutnějším luštěninám. Cizrna má jemně oříškovou chuť. Díky obsahu tuku je lehce krémová. Vyniká také mezi ostatními luštěninami obsahem živin – kyseliny listové, železa a zinku.
Cizrna pochází z jihovýchodní Asie a rozšířená je především v zemích Blízkého východu, ale i nás prudce stoupá její oblíbenost.
Použití cizrny
- Nejznámější pokrm z cizrny je jistě hummus pomazánka a falafel.
- Můžete ji jako přílohu,
- místo masa do guláše.
- Díky své konzistenci je skvělá rozmixovaná – do pomazánek, k zahuštění omáček i polévek.
- Celá zrnka jsou úžasně jemně křupavá lahodná jako oříšky, hodí se na salát teplý i studený.
- Cizrnu rozmixujte na kaši a použijte jako přílohu, nebo jako náplň, smíchejte se zeleninou a kořením a usmažte karbanátky.
- Uvařte si cizrnovou polévku.
- Upečte si pikantní cizrnový popcorn.
V našich zdravých receptech na Blogu najdete recepty, například na cizrnu na paprice, pečenou cizrnu, nebo zapečenou cizrnu nasladko nebo sladkou cizrnovou pomazánku a samozřejmě hummus.
Jak připravit cizrnu?
Pokud si koupíte cizrnu v sušeném stavu je potřeba ji namočit na několik hodin před vařením, ideálně přes noc. Pokud si nejste jistí, jak cizrnu uvařit, přečtěte si náš článek „Jak uvařit cizrnu“ včetně fotopostupu.
Složení:
Cizrna (hrách římský).
Skladování
Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.
Výživové údaje na 100g
Energetická hodnota 1 335kJ/320kcal, Tuky 5,4g, z toho nasycené mastné kyseliny 1,0g, Sacharidy 49,6g, z toho cukry 11,0g, Vláknina 10,7g, Bílkoviny 21,3g, Sůl 0,1g
Doplňkové parametry
Kategorie: | Hrách, cizrna a sója |
---|---|
Hmotnost: | 0.55 kg |
Specifikace produktu: | luštěniny - cizrna |
Příprava: | 75 - 90 minut |
Alergeny: | může obsahovat stopy lepku, sóji a hořčice |
Bio certifikace: | Ne |
Přirozeně bezlepku: | Ano |
vegan: | ano |
Obal: | recyklovatelný obal |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.