Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Pšenice špalda je původní druh pšenice, který je vynikající především svým obsahem vlákniny a obsahem živin. Špaldový bulgur má na rozdíl od klasického pšeničného chuť ještě více oříškovou. Má také menší obsah lepku. Hodí se všude, kde byste jinak použili rýži, nebo kuskus.
Použití špaldového bulguru?
Vyniká v salátech s bylinkami, olivovým olejem a nadrobno nakrájenou zeleninou.
Přidat jej můžete i k pečené zelenině a do teplých salátů, nebo k zapečení.
Chutná i jako samostatná příloha, k masu, omáčkám, jako zavářka do polévky.
Vhodný do rizota (bulgureta), anebo jej smíchejte napůl s rýží.
Chutnat bude i s avokádem, ledovým salátem, cizrnou a výrazným sýrem.
Bulgur se hodí i do kaší, nákypů, nočních kaší, nebo k sladkému pečení.
Jak připravit bulgur?
To si přečtěte si v našem samostatném článku "Jak uvařit bulgur". V návodu najdete 3 různé postupy přípravy, včetně našeho osvědčeného, součástí je fotopostup.
Proč kupovat bulgur v biokvalitě?
Biopotraviny jsou produkovány za přísného dodržování nastavených pravidel a prochází systémem průběžných kontrol. Následná certifikace zaručuje kvalitu původu produktu, ale i produkci v souladu s přírodou, šetrným způsobem a mnoho dalšího. V neposlední řadě kvalitu produktu zaručují i obchody se zdravou výživou, které prochází pravidelnou konktrolou a certifikací, co se týče uskladnění a zacházení s potravinami.
TIP na rychlou bulgurovou kaši
Bulgur zalijte vanilkovým nebo mandlovým rostlinným mlékem, přihoďte pár datlí nakrájených na menší kousky a vařte do změknutí, až do kašovité konzistence. Ochuťte, jak jste zvyklí, ovocem, nebo ořechy.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
pšenice špalda* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělstvÍ