Bulgur je lehce stravitelný. Má příjemnou lehce nasládlou oříškovou chuť a mírně obilnou vůni. Má příznivé nutriční složení, obsahuje vlákninu, minerály a vitamíny.
Je bez problémů vhodný i pro děti. Pozor by si měli dát pouze lidé s alergií na lepek. Pšeničný bulgur je surovina, která se v kuchyni neztratí. Tradičně se používá hlavně v zemích východu, kde se z něj připravuje například pilaf a používá se do teplých i studených salátů. Vybrat si můžete z různých druhů bulgurů.
Kde použít BULGUR?
používejte stejně jako kuskus nebo rýži. Je velmi chutný jako samostatná příloha k masu, k zelenině. Chuťově je ale poměrně neutrální, skvěle se tedy hodí i k různým omáčkám, nebo zalití výpekem.
ochutit bylinkami a kořením, vařit ve vývaru. Přidat zeleninu na malé kousky a připravit si jej jako salát
zapékat, nebo použít pro přípravu rizota (bulgureta).
můžete ho také přidat do karbanátků, nádivky, plněných paprik, jako zavářku do polévky.
výborně chutná i nasladko. Připravte si bulgurovou kaši, nákyp, použijte jej do koláčů.
Často se stává že nám přijde dotaz, zda máma na prodejně či na e-shopu bugur. Správně je to samozřejmě bulgur. Jedná se pouze o přeřek či překlep při psaní. Neboť je tato super potravina pro mnoho lidí zatím neznámá tak se není čemu divit, že hledají bugur.
V víte vlastně jak správně takový bulgur uvařit? Pokud ne koukněte k nám na návod. A určitě se bulgur stane součástí vaše zdravého jídelníčku.
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.