Co je to čirok ???

06.07.2016Všechny novinky

Čirok je bohatým zdrojem bílkoviny, vlákniny, vitamínů, minerální látek a zdraví prospěšných mastných kyselin

Čirok má 11 % bílkovin a 25 % vlákniny. Z minerálů obsahuje především hořčík, železo, fosfor, draslík, mangan, měď, selen i zinek. Z vitamínů pak B6, B1, B2 či niacin.

Kaše z čiroku dokáže díky vysokému obsahu andioxidantů snižovat oxidační stres v těle člověka.

Na co se dá čirok použít

Především slouží jako základ nejrůznějších kaší, nákypů nebo jako samostatná příloha či zavářka do polévky. Používá se i do salátů a to teplých i studených.

Jak čirok připravit??

Čirokové zrno není třeba spařovat. Postačí jenom propláchnout a vařit ve vodě v poměru 1 díl čiroku na 2,5-3 díly vody. Doba varu je přibližně 45 minut.

DOPORUČENÍ: Pokud semen čiroku namočíte přes noc stačí pak vařit cca 25-30 minut.

Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím