Celý pečený květák v pikantním jogurtovém těstíčku

Celý pečený květák v pikantním jogurtovém těstíčku

Celý květák v pikantním jogurtovém těstíčku - originální recept na oběd pro návštěvu či jinou slavnostní příležitost. 

Budeme potřebovat:

  • 1 celý květák
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1,5 hrnku bílého či řeckého jogurtu
  • Šťáva a kůra z 1 limetky
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • Volitelné - strouhaný parmezán (cca 100g)

Postup:

Celý květák omyjeme, zbavíme zeleného listí a dřevnatého stonku. Ve velkém hrnci jej po dobu asi 5 - 8 minut předvaříme (není to nutné, ale nepředvařený květák bude po upečení tvrdší.) 

Předehřejeme troubu na 200°C. Plech vyložíme pečícím papírem a potřeme troškou olivového oleje. V misce smícháme jogurt, šťávu a kůru z limetky (nastrouhanou), chilli, kmín, sušený česnek, kari, sůl, pepř a případně parmezán, přejeme - li si ho použít. Štětcem, lžíci či rukama potřeme květák důkladně tímto těstíčkem a dáme upéct. 

Pečeme 30 - 40 minut, dokud těstíčko nezhnědne. Poté květák vytáhneme a necháme 10 minut vychladnout. 

Podáváme nakrájený jako dort - na výřezy. 

Zdroj: purewow.com

 Celý pečený květák v pikantním jogurtovém těstíčku
Vytvořeno08.07.2016
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím