Zdravé recepty z bulguru

Jak připravit bulgur?

Jak připravit bulgur?

číst více
Bulgur jsou předvařená, nasekaná pšeničná zrna. Použijte jej všude tam, kde byste jinak použil...
Mandlová kaše z bulguru

Mandlová kaše z bulguru

číst více
Tahle kaše vás dostane, je lahodná, hladká a krásně zasytí.
Bulgurový nákyp s tvarohem

Bulgurový nákyp s tvarohem

číst více
Sladký nákyp jinak než z rýže? Proč ne...
Slané muffiny se sušenými rajčaty

Slané muffiny se sušenými rajčaty

číst více
Muffiny naslano se sušenými rajčaty. Podle chuti můžete přidat bylinky, nebo zeleninu, kterou ...
Bulgurová směs s tempehem

Bulgurová směs s tempehem

číst více
Potřebujete připravit rychlou večeři? Tady máte tip od NATURÁLKU...
Dýňový bulgur s quinoou a cuketou

Dýňový bulgur s quinoou a cuketou

číst více
Tohle spojení si zamilujete, bulgur, quinoa, dýně a cuketa, aneb když nevíte kam s dýní a cuke...
Bulgurový salát s nektarinkami a žlutými paprikami

Bulgurový salát s nektarinkami a žlutými paprikami

číst více
Lehký letní salátek, výborný jako příloha i hlavní chod.
 Čočkovo - bulgurové kuličky

Čočkovo - bulgurové kuličky

číst více
Výborné kuličky, které poslouží jako alternativa masových kuliček třeba k rajské omáčce či ke ...
Ochucený bulgur jako příloha

Ochucený bulgur jako příloha

číst více
Hodí se jako příloha k jakémukoliv masu, výborně ladí k rybě, ale chutná i samotný.
 Bulgur se zeleninou

Bulgur se zeleninou

číst více
bulgur se zeleninou - hlavní jídlo k obědu  nebo rychlé večeře....

Bulgur 


Je to nalámaná celozrnná pšenice. Je již předvařený, čímž šetří Váš čas. Použít ho můžete všude tam, kde využíváte rýži. Dále se dá použít jako součást nejrůznějších pokrmů – masitých i zeleninových jídel, karbanátků, nádivek nebo jako zavářka do polévky. Je lehce stravitelný a hodí se pro připravu vegetariánských, dietních ale i dětských pokrmů.bulgur obsahuje řadu vitamínů a minerálů. Má hodně bílkovin, vlákniny a velmi příznivě působí na nervovou soustavu.


Příprava bulguru

  • můžete jej vařit cca 12 minut a poté vodu slít
  • já ho vařím cca 5 minut a poté ho nechám pod pokličkou dojít
Bulgur se připravuje vždy v poměru 1:3 (bulgur x voda)

V naší nabídce můžete najít:


Bulgur pšeničný - název pochází z arabštiny a znamená "vařený". Je to zpracovaná, hrubě pomletá pšenice, která si získala oblibu díky své ořechové chuti a velmi jednoduché přípravě. Hodí se do zeleninových a masových jídel jako příloha.

Bulgur pšeničný tmavý - rozdíl mezi pšeničným natural a tmavým je, že bulgur tmavý je navíc jemně pražený. Tento bulgur je chuťově výraznější.
 
10 produktů
Tento internetový obchod ukládá soubory cookies, které pomáhají k jeho správnému fungování. Využíváním našich služeb s jejich používáním souhlasíte. Rozumím