Mursalský čaj, neboli Hojník horní se pěstuje v Bulharsku ve zhruba 1300m. n. m. Tato rostlina neobsahuje tein, a proto ji můžeme pít denně. Mursalský čaj je velice vhodné pít při detoxikaci organismu, neboť je to velice silný antioxidant.
Návod na přípravu
Jedno stéblo slouží k přípravě 0,25 l čaje. Do 250 ml vody dáme jedno stéblo a povaříme 5 minut, nebo zalijeme vroucí vodou a necháme 5 minut stát v zakryté nádobě. Případně celé balení vaříme cca 5 minut v 7l vody. Po uvaření skladujeme v ledničce a spotřebujeme do 4 dnů.
Složení
Hojník horní (Sideritis Scardica) neboli Mursalský čaj.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.