Proč pít kombuchu?
Co je kombucha?
Kombucha je kvašený nápoj ze slazeného čaje.
Rosolovitá kombuchová kultura se vytváří na povrchu nápoje a tvarem kopíruje stěny nádoby. Tvoří tak přirozenou pokličku, pod kterou může v nápoji snadno docházet ke kvašení. Kvašením vznikají hodnotné látky jako kyselina mléčná a listová, vitamíny (B, C, D, E a K). V nápoji vzniká také alkohol (asi 1 %) díky němuž je nápoj příjemně perlivý.
Proč bychom měli kombuchu pít?
Největším přínosem pití kombuchy je obohacování organismu o široké spektrum probiotik, které regulují střevní mikroflóru a pomáhají navodit její rovnováhu. Pomáhají posílit zdraví celého trávícího traktu.
Kombucha je bohatá na antioxidanty, očišťuje tělo od toxinů, obsahuje zdraví prospěšné kyseliny.
Kombucha v sobě ukrývá také schopnost povzbuzovat a dodávat energii. Tyto účinky jsou připisovány kofeinu a komplexu vitamínu B, také železu, které se z čaje uvolňuje během fermentačního procesu.
Ve výsledku má pravidelné pití kombuchy celkově pozitivní vliv na imunitní systém.
Kombucha je čistě přírodní nápoj, žádná chemie, žádná pasterizace, žádná filtrace, žádný CO2 – jen poctivý, přírodní produkt!
Jak má správně chutnat dobá kombucha?
Kombucha je příjemně sladkokyselá, má jemnou osvěžující chuť, která vynikne díky přirozenému perlení. Ideální je dobře vychlazená.
Jak pít kombuchu?
Kombucha je velmi osvěžujícím pitím především v teplých dnech, má ochlazující účinky pro tělo. Vzhledem ke svým pro tělo prospěšným vlastnostem ji pijte pravidelně.
Kolik kombuchy můžete vypít?
V případě, že začínáte, začněte zvolna a vyčkejte, jak bude reagovat vaše střevní mikroflóra. Postupně si množství můžete zvyšovat, ideálně si najděte svoji optimální dávku, což může být například 2 dl dvakrát denně.
Jak si připravit kombuchu jednoduše doma?
Pevné zdraví se zdravou stravou a recepty Vám přeje