Právě řasa Nori je právě jednou z nejrozšířenějších a nejoblíbenější ze všech mořských řas. Dá se rychle a lehce upravit a má mnohostranné využití. Má vynikající chuť a je ideální pokud s konzumací řas začínáte.
Kvalita řasy Nori se odráží především v chuti a vůni, vyplatí se za ni připlatit. Mořské řasy obecně jsou bohaté na vitamíny a minerály. Často se řasy nazývají mořskou zeleninou.
Velkou předností řasy je její vysoký obsah jódu. Nori je také mezi řasami jedním z nejbohatších zdrojů bílkovin. Obsahuje chlorofyl a další prospěšné látky.
Mořská řasa nori účinky
- Pomáhá při rozpouštění a vylučování usazenin tuku.
- Přispívá dobrému trávení.
- Můžete ji podávat v kombinaci s pečenými a smaženými jídly.
Proč právě nori?
Pěstování Noci a následné zpracování je poměrně složitý a náročný proces. Nori se sbírá ručně a suší se na slunci na tenkých listech papíru. Nori je citlivá na kvalitu vody, takže roste jen v čistých vodách. Mořské řasy by se měly podávat v nižších dávkách, ale pravidelně. Často se používá i jako koření při vaření luštěnin, polévek či zeleninových jídel. Ideální jsou Nori vločky.
Navzdory své schopnosti absorbce minerálů z mořské vody nepřijímá škodlivé látky narozdíl od ryb.
Mořské řasy nemusíte používat pouze k přípravě sushi. Můžete je přidávat téměř do každého jídla.
Jen nezapomeňte, aby byla konzumace řas prospěšná pro vaše tělo, vybírejte si kvalitu a kupujte ideálně v ověřených odchodech se zdravou výživou a biopotravinami.
Na co si dát pozor při výběru?
Pokud můžete, vyberte si Japonskou řasu, vyznačuje vysokou kvalitou. Chutná vždy skvěle v porovnání jinou s běžně dostupnou nori řasou. Má rozdílnou chuť, vůni i barvu.
- Nori by měla být cítit po trávě, ne po rybině.
- Neměla by být nahnědlá, ani jasně světle zelená.
Nori skladujte vždy v suchu a temnu.
Správně uskladněná nori musí být rovná, lesklá a křupavá. Otevřené balení, buď kompletně spotřebujte, anebo opravdu pečlivě utěsněte, aby řasa nepřišla do styku s vlhkostí. Klidně přelepte izolepou.