KUZU co a jak s ním ?


Co je kuzu? 

KUZU je škrob, všestranný pomocník. Využívá se jako přísada při vaření v kuchyni, ale především se používá jako pomocník při nachlazení, trávení a je vhodný i pro malé děti. Pokud vaříte malým dětem, můžete kuzu škrobem zahušťovat rozmixovanou zeleninu, rozvařené ovoce nebo kompoty.
Je to škrob s kterým vykouzlíte krásně hladké krémy a omáčky, je výborně stavitelný.

Pokud se necítíte dobře nebo jste unavení, připravte si kuzu jablečnou šťávu. 

Jak připravit kuzu jablečnou šťávu?

  • Lžičku kuzu rozpusťte v trošce studené vody (lžíce).
  • Přilijete šálek vody.
  • Za neustálého míchání povařte, dikud kuzu nezprůhlední. Konzistence je lehce rosolovitá. 
  • Až nápoj vychladne přidejte čerstvě vymačkanou jablečnou šťávu a pijte ideálně 3x denně mezi jídly, dokud obtíže nepoleví.

Jablečný pudink s kuzu

Na čtyři porce budete potřebovat:

  • 800 ml rostlinného mléka (doporučuji sójové nebo rýžové)
  • 5 lžic kuzu
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce agávového sirupu
  • 500 g oloupaných a očištěných jablek
  • 100 ml vody
  • 1 lžíce skořice
  • ořechy na posypání
  1. V množství zhruba 200 ml mléka rozmíchejte kuzu.
  2. Zbytek mléka přiveďte k varu a přidejte hned vanilkový cukr. Po chvíli přidejte rozmíchané kuzu, za stálého míchání krátce povařte a odstavte.
  3. Nakonec vmíchejte sirup.
  4. Pudink vlijte do misek a nechte ztuhnout.
  5. Jablka nakrájejte je na malé kostičky nebo nastrouhejte do kastrolu. Zalijte vodou, přidejte skořici, sladit nemusíte (anebo dle chuti).
  6. Krátce povařte (do změknutí jablíček), nechte zchladnout a navrstvěte na připravený pudink.
  7. Ozdobit můžete ještě oříšky podle chuti.

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení