Mléčná rýže má menší, kulatější zrnka. Po uvaření je měkká a lehce lepivá. Bývá velmi často oblíbená u dětí. Díky své měkké a lepivé konzistenci se hodí především k omáčkám a sladkým rýžovým pokrmům.
k dalšímu sladkému pečení a výrobě mléčné rýže, snídaňové kaše a mixovaných dezertů
Návod na přípravu mléčné rýže
Dva hrnky rýže propláchněte ve studené vodě a přidejte necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vařte do měkka (cca 12 minut).
Mléčná rýže sladká
¾ hrnku rýže zalijte 1 ½ hrnkem studené vody a zvolna vařte pod pokličkou do měkka (cca 12 minut) nebo dokud se voda nevyvaří. Potom přidejte necelé dva hrnky mléka (můžete použít i rostlinné), podle chuti oslaďte a za občasného míchání zvolna vařte dalších asi 10 minut do krémové konzistence. Pokud je výsledná rýže příliš hustá, přilévejte po troškách ještě mléko a dobře míchejte. Nakonec můžete přidat vajíčko rozšlehané v troše mléka a krátce povařte. Dochuťte jak jste zvyklí sirupem, máslem, kakaem, vanilkou, nebo čerstvým ovocem.
Složení, specifikace a alergeny
Složení:
Rýže mléčná bílá* *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství