Bionebio Rýže mléčná BIO bílá 500g

Kód: VEGA-001815
BIO
49,80 Kč / ks 99,60 Kč / 1 kg
Skladem (9 ks)
Můžeme doručit do:
13.5.2021
Mléčná rýže je po uvaření měkká, lehce lepivá. Výborně se hodí především k přípravě sladkých nákypů, kaší, dezertů...

Detailní informace

Detailní popis produktu

Mléčná rýže má menší, kulatější zrnka. Po uvaření je měkká a lehce lepivá. Býva velmi často oblíbená u dětí. Díky své měkké a lepivé konzistenci se hodí především k omáčkám a sladkým rýžovým pokrmům.

Použití mléčné rýže?

  • jako příloha k omáčkám
  • jako náplň, na zapečení
  • zavářka do polévky
  • k přípravě sladkých nákypů
  • k dalšímu sladkému pečení a výrobě mléčné rýže, snídaňové kaše a mixovaných dezertů

Návod na přípravu mléčné rýže

Základní příprava rýže: Dva hrnky rýže propláchněte ve studené vodě a přidejte necelé dva hrnky studené vody a sůl a zvolna vařte do měkka (cca 12 minut).

Mléčná rýže sladká

¾ hrnku rýže zalijte 1 ½ hrnkem studené vody a zvolna vařte pod pokličkou do měkka (cca 12 minut) nebo dokud se voda nevyvaří. Potom přidejte necelé dva hrnky mléka (můžete použít i rostlinné), podle chuti oslaďte a za občasného míchání zvolna vařte dalších asi 10 minut do krémové konzistence. Pokud je výsledná rýže příliš hustá, přilévejte po troškách ještě mléko a dobře míchejte. Nakonec můžete přidat vajíčko rozšlehané v troše mléka a krátce povařte. Dochuťte jak jste zvyklí sirupem, máslem, kakaem, vanilkou, nebo čerstvým ovocem.

Složení:

Rýže mléčná bílá*
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Výrobek neobsahuje stopy alergenů.


Výživové údaje na 100g

Energetická hodnota 1 504 kJ / 354 kcal

Tuky:0,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,1 g
Sacharidy:80 g
z toho cukry:0,2 g
Bílkoviny:6,7 g
Sůl:0,01 g

Doplňkové parametry

Kategorie: Rýže
Specifikace produktu: Rýže kulatozrnná loupaná
Příprava: 15 minut
? BIO: Ano
Přirozeně bezlepku: Ano
Obal: průhledný obal

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole: