Méďa je směs kvalitního nealkalizovaného kakaa a lahodnou třtinovou rapadurou. Chuť je doladěna k dokonalosti špetkou pravé Bourboun vanilky.
Ve srovnáními s běžnými kakaovými nápoji obsahuje 2x více kakaa (40%), proto má tak skvělou chuť. Méďa je slazený pouze třtinovou rapadurou, který vzniká lisováním cukrové třtiny.
Méďa pochází z projektu fair trade, což znamená, že farmářům z rozvojových zemí byla vyplacena řádná odměna. Fair trade zakazuje otrockou a dětskou práci. Rapadura pochází z Brazílie, kde se pro uchování úrodnosti země používá rotace plodin. Cukrová třtina je sklízena ručně mačetou. Listy se odříznou od stvolů a nechají na poli jako hnojivo. Farmáři zde nevypalují pole před sklizní.
Použití
Dvě lžičky kakaa rozpustíme v hrnečku horkého mléka (můžeme použít živočišné i rostlinné), zamícháme a podáváme. Můžeme jej použít i do jogurtů, müsli směsí a při pečení. Rozpuštěním v našlehaném horkém plnotučném mléce získáme vynikající voňavou horkou „čokoládu” s pěnou.
Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.