Amarant, pohanka, čirok

Nejprodávanější

Pohanka loupaná česká světlá
 
32,60 Kč
Pohanka lamánka Šmajstrla
ŠMAJSTRLA Pohanka lámanka 400g
Skladem (14)
V1NATURAL-0025
 
39 Kč
Pohanka kroupa Šmajstrla
ŠMAJSTRLA Pohanka kroupa 400g
Skladem (20)
VEGA-381
 
39 Kč
Pohanka lopaná tmavá
 
29,50 Kč
Čirok český loupaný BIO
 
45 Kč
Pohanka loupaná lámanka BIO
 
45 Kč
Pohanka loupaná roupy BIO
 
50 Kč
Pohanka loupaná kroupy
 
46,10 Kč
Amarant BIO
Country Life Amarant zrno BIO 500g
Skladem (4)
COUNTRY-111042
 
46,10 Kč
9 položek celkem
Pohanka lopaná tmavá
29,50 Kč

Tmavá pohanka je loupána vysokou teplotou a proto dochází k jejímu ztmavnutí.

VEGA-458
Pohanka loupaná česká světlá
32,60 Kč

Naprosto jedinečná pseudoobilovina je vynikající na mnoho způsobů. Hodí se do pečení, vaření nebo na klíčení.

VEGA-999958
Pohanka kroupa Šmajstrla
39 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má lehce oříškovou chuť, výborně se hodí jako příloha.

VEGA-381
Pohanka lamánka Šmajstrla
39 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková potravina s jemně oříškovou chutí, lámanka je navíc velmi jednoduchá a rychlá na přípravu.

V1NATURAL-0025
Pohanka loupaná lámanka BIO
45 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, má lehce oříškovou chuť. Její použití v kuchyni je velmi pestré od pomazánek, až po sladký krém.

COUNTRY-111017
Čirok český loupaný BIO
45 Kč

Přirozeně bezlepkový. Bohatý zdroj bílkovin.

PRO-BIO-984
Amarant BIO
46,10 Kč

Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, je vynikajícím zdrojem minerálů, vitaminů a zdravých rostlinných tuků.

COUNTRY-111042
Pohanka loupaná kroupy
46,10 Kč

Pohanka kroupy dobře drží tvar, je pevnější, nelepí, zrnka zůstávají oddělená. Dobře se hodí jako příloha.

COUNTRY-113002
Pohanka loupaná roupy BIO
50 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Použití je univerzální, hodí se nasladko i naslano.

COUNTRY-111016

Amarant obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, více než ostatní obiloviny, dokonce více než luštěniny, téměř se přibližuje masu. Obsahuje také hodně vlákniny, minerálních látek, vápníku, železa, vitamínů, kvalitních rostlinných tuků, působí jako antioxodant. Amarant se vařením nerozpadá, uchovává si i svou tvrdost. Ideální je amarantová zrna přidávat při vaření k ostatním obilovinám, anebo použít amarantovou mouku.

Pohanka patří k naší tradiční suroviněObsahuje velké množství aminokyselin, minerálních látek a vitamínů, významný je obsah rutinu,

#ShowMore#

který podporuje působení vitamínu C. Celkově působí velmi příznivě na organismus, posiluje imunitu a střeva. Používá se především v zimě, přináší teplo do těla. Pohanka je přirozeně bezlepková. Pohanku můžete jíst jako přílohu, nasypat do polévky, použít pohankovou mouku – hodí se výborně na různé druhy palačinek a slaných placek. Víte, jak pohanku připravit?

Čirok je obilovina, nicméně se z něj připravují i kuskus, mouka, sirup, nebo kaše. Čirok je zdrojem bílkovin, vlákniny a vitamínů, především skupiny B.

Připravte si čirokovou kaši, použijte do těsta na pečivo – zvýšíte tím obsah vlákniny. Čiroková mouka nemá příliš výraznou chuť, můžete ji použít i na sladké pečení.

Všechny tyto suroviny patří k pestré stravě. V prodejnách zdravé výživy seženete různé druhy produktů obsahující amarant, čirok i pohanku.