Amarant, čirok

Nejprodávanější

Čirok český loupaný BIO
PRO-BIO Čirok loupaný český BIO 500g
Skladem (5 ks)
PRO-BIO-984
 
45 Kč
Pohanka loupaná lámanka BIO
 
47 Kč
Pohanka loupaná kroupy
Country Life Pohanka loupaná kroupy 500g
Skladem (5 ks)
COUNTRY-113002
 
46,10 Kč
Amarant BIO
Country Life Amarant zrno BIO 500g
Skladem (4 ks)
COUNTRY-111042
 
46,10 Kč
4 položek celkem
Amarant BIO
BIO
46,10 Kč

Obsahuje velké množství bílkovin, vlákniny, je vynikajícím zdrojem minerálů, vitaminů a zdravých rostlinných tuků.

COUNTRY-111042
Pohanka loupaná kroupy
46,10 Kč

Pohanka kroupy dobře drží tvar, je pevnější, nelepí, zrnka zůstávají oddělená. Dobře se hodí jako příloha.

COUNTRY-113002
Pohanka loupaná lámanka BIO
BIO
47 Kč

Pohanka je přirozeně bezlepková plodina, má lehce oříškovou chuť. Její použití v kuchyni je velmi pestré od pomazánek, až po sladký krém.

COUNTRY-111017
Čirok český loupaný BIO
BIO
45 Kč

Přirozeně bezlepkový. Bohatý zdroj bílkovin.

PRO-BIO-984

Amarant obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, více než ostatní obiloviny, dokonce více než luštěniny, téměř se přibližuje masu. Obsahuje také hodně vlákniny, minerálních látek, vápníku, železa, vitamínů, kvalitních rostlinných tuků, působí jako antioxodant. Amarant se vařením nerozpadá, uchovává si i svou tvrdost. Ideální je amarantová zrna přidávat při vaření k ostatním obilovinám, anebo použít amarantovou mouku.

Pohanka patří k naší tradiční suroviněObsahuje velké množství aminokyselin, minerálních látek a vitamínů, významný je obsah rutinu,

#ShowMore#

který podporuje působení vitamínu C. Celkově působí velmi příznivě na organismus, posiluje imunitu a střeva. Používá se především v zimě, přináší teplo do těla. Pohanka je přirozeně bezlepková. Pohanku můžete jíst jako přílohu, nasypat do polévky, použít pohankovou mouku – hodí se výborně na různé druhy palačinek a slaných placek. Víte, jak pohanku připravit?

Čirok je obilovina, nicméně se z něj připravují i kuskus, mouka, sirup, nebo kaše. Čirok je zdrojem bílkovin, vlákniny a vitamínů, především skupiny B.

Připravte si čirokovou kaši, použijte do těsta na pečivo – zvýšíte tím obsah vlákniny. Čiroková mouka nemá příliš výraznou chuť, můžete ji použít i na sladké pečení.

Všechny tyto suroviny patří k pestré stravě. V prodejnách zdravé výživy seženete různé druhy produktů obsahující amarant, čirok i pohanku.